Şirketler Uzaktan Çalışma Modeline Yatırım Yapmaya Başladılar

Günümüzde firmalar, her zamankinden daha çok ticari yazılım kullanmak ve dijitalleşmeye yönelmek zorundalar. Covid-19 salgını süresince dijitalleşmenin kıymeti artsa bile ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmelerin ticari Software kullanım yüzdesi henüz daha %24-25 civarında. Değişmekte olan koşullar çalışma yöntemlerini de yenilemeye devam etmekte. İş hayatında yeni standartlar tespit edilirken; evden çalışmanın yaygınlaşmaya başlamasıyla bulut teknolojisi de lüks bir ihtiyaç olmaktan çıkıp zaruret haline dönüştü. İş hayatının yeni teknoloji standartlarını gündemine alan yazılım firmaları, kullanımı basit, işlevsel ticari yazılım seçenekleri sunup değişmekte olan gereksinimlere cevap vermeyi sürdürmekteler.

Son dönemde uzaktan çalışma yöntemi birçok firma ve elemanın tek seçeneği oldu ve firmalar online çalışmaya daha fazla rağbet etmeye başladılar. Uzaktan çalışma biçimiyle uyumlu temeli hazırlamış ve dijitalleşme sürecine hazır bulunan KOBİ’lerin %29’u kısa zamanda buna uyum gösterirken %71’i ise faaliyetlerini tamamıyla kesmek mecburiyetinde kaldılar.
İş yapma biçimlerinin değişmesiyle beraber dijital çözümlere duyulan gereksinimde yükseliş göstermeye devam ediyor. Uzaktan çalışma biçiminin yaygın hale gelmesiyle bulut tabanlı teknolojinin kullanımındaki yükseliş katlanarak büyümekteyken ticari aplikasyonlara duyulan gereksinim de aynı paralelde artmaktadır.

Görüntülü İletişim, Güvenli Depolama ve Yazılım Kiralamada Artış

Bireyler arası iletişimi kuvvetlendiren ve görüntülü iletişim kurulmasını sağlayan ürünler yeni dönemde en fazla tercih edilen eklenti ve uygulamalar arasında bulunuyor. Gerek duyulan diğer bir unsur da verilerin güvenilir ve kolay ulaşılır bir alanda saklanıyor olması. Verilere her noktadan erişimini sağlayan bulut altyapılı hızlı depolama yöntemleri de yeni standartlar içinde yer almaya başladı.

Bir diğer mühim gelişmeyse yazılım kiralaması oldu. Kiralama modeli yükselmekte olan bir trend olmayı sürdürüyor. Gerek duyulan yazılımın lisans sağlama ve altyapı satın alma masraflarına girilmeksizin kullanımına imkan tanıyan yazılım kiralamayla istenilen hizmete daha az bir maliyetle ulaşmak mümkün olmaktadır.
360° bulut temelli dijital uygulamalarsa bir sonraki sürece damgasını vurmaya hazırlanıyor. Firmaların yalnızca bir tek işleri için değil; ticari, müşteri ve iletişim benzeri 360° gereksinimlerini karşılayabilen bulut altyapılı çözümlerin de yeni dönemde dijital değişimin bir parçası olacağı varsayılıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.