Cisco DevNet’in Bilişim Ekosistemine Katkısı Büyük

Dünya üstünde ki onuncu İnovasyon Merkezi’ni Nisan ayı 2018 tarihinde İstanbul’da açmış olan Cisco, ülkemizin devlet kurumları ve özel sektörün dijital dönüşüm sürecini geliştirmeyi ve yetkinliklerini daha da kuvvetlendirmeyi amaç edinmiştir. Cisco’nun İnovasyon Merkezi olan İstanbul, dijital dönüşümde ki ihtiyaçlara milli alternatiflerin, en doğru teknolojik altyapılar üstünde yerli çözüm ortaklarıyla beraber iyileştirilmesine ve daha sonra bu milli çözümlerin küresel pazara yayılmasının sağlanmasını hedeflemiştir.

Cisco İstanbul İnovasyon Merkezi, küresel bir inovasyon ve teknoloji ağına dahildir. Değişik devletlerdeki inovasyon merkezlerinde olan deneme ve geliştirme imkânlarının kaynaklarına erişim sağlayabilmektedir. Cisco’nun küreselde araştırma ve geliştirmesini tasarladığı ve üretmekte olduğu tüm cihazlarda Ar-Ge aşamasında bulunan çalışanların bilgi birikimlerine erişimi mümkün oluyor. İstanbul İnovasyon Merkezi’nin laboratuvarlarında, projelerde değerlendirilmek üzere test aletleri, gerekli altyapı ve yazılımlar bulunuyor.

Yazılımcılara ve BT Uzmanlarına Yönelik Destek Platformu

Cisco DevNet, Cisco’ya ait ürün platformu ve API’leri ile uygulama yazma ve entegrasyon geliştirmeyi amaçlayan yazılımcılarla, BT uzmanlarına destek olmak için Cisco tarafından geliştirilen bir platformdur. Cisco DevNet, Cisco’nun yazılım tabanlı ağ kurma, ağın güvenliği, bulut teknolojisi, data merkezleri, nesnel internet, iş birlikleri ve açık kaynak kodlu yazılım geliştirme alanlarında bulunan ürünleri kapsar. Kişiler DevNet platformu üstünden, Cisco’ya ait bu alanlardaki ürünlerle ilgili olarak kapsamlı bilgi sahibi olabilirler ve bu ürünlerin nasıl kullanılacağını tarif eden kaynaklara ulaşabilmekteler. developer.cisco.com web sitesi kişilere yönelik öğrenme ve koruması bulunan test alanı sağlamaya ek olarak kod yazmak ve aplikasyonları kullanmayı öğrenmek isteyenlere yönelik video serilerini de kapsamaktadır. Bunlara ilaveten, kullanıcılar DevNet’le yalnızca Cisco’ya ait ürünleri daha iyi kullanmaya başlamakla kalmayıp bununla birlikte genel anlamda bilişim bilgi derecelerini ve yeteneklerini iyileştirebilirler. Mesela Python kodlama dilini öğrenmeye başlayabilir ya da makine öğrenmesiyle alakalı bilgi sahibi olabilirler.

Cisco DevNet’in Kullanım Alanları

Cisco DevNet’e ait altı değişik genel kullanım alanı bulunuyor. Bunlar; başlangıç aşaması, öğrenme rotası, video kursu, sandbox koruması, Cisco yazılım paylaşma mecrası ve ekosistemin paylaşması mecrası olarak listelemek mümkündür.
Örneğin başlangıç aşamasında kişiler kodlama (Git, Python), yazılım programlama arayüzü, ağ sistemi, Cisco Merakı ve Webex benzeri uygulamaların entegrasyon süreciyle ilgili bilgiler edinebilirler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.