Geleceğe Yönelik Planlanan Beş Teknoloji

Akıllı TV’ler, robotik asistanlar, Smart Watch’lar, insansız araçlar benzeri günlük yaşama giren yeniliklerin hepsi, alışkanlıklarımızda ve hayatın işleyiş biçiminde değişikliklere sebep oluyor. Gün geçtikçe birbirinden ilginç pek çok güncel teknoloji de yaşamımıza girmeye devam etmektedir. Bu teknolojilerden bazılarıysa günlük yaşamı tamamıyla değiştirebilecek türden. Yüz elli seneyi aşkın köklü mazisiyle Generali Sigorta, geleceği günümüzden daha da değişik hale getirebilecek bu teknolojilerin bazılarının kısmi detayını paylaştı.

Li-Fi Teknolojisi

Data transfer hızında yeni bir çağ açacağına inanılan Li-Fi teknolojisi sayesinde, internete erişim ışık yardımıyla imkânlı hale gelecek. Başka bir ifadeyle Li-Fi teknolojisi, data transferleri için günümüzün teknolojisi Wi-Fi’nin kullanmakta olduğu radyo dalgalarının yerine, ışığın gücünü kullanıyor. Bilim adamları data transferlerinin daha da hızlı gerçekleştirilmesine imkân sunacak olan Li-Fi teknolojisini yakın tarihte gündelik yaşama dahil etmeyi planlamakta.

Hiper Ulaşım

Toplu taşımacılıkta yeni rüya olarak tanımlanan hiper ulaşım projeleriyle, şehirler arası yolculukların gelecekte 1 saate indirilmesi planlanıyor. Başka bir şehre giderken onlarca saati yolda harcamaya son verecek olan bu sistemler, bir uçağın hızından daha hızlı bir şekilde iki nokta arasındaki ulaşımı sağlayacak.

Hologram Teknolojisi

İleri seviyede hologram teknolojilerine yalnızca film sektörü benzeri yerlerde rastlasak bile, bu teknoloji her geçen sene kendini katlayıp geliştirmektedir. Herhangi bir görselin arzu edilen bir alanda yansıma şeklinde görülebilmesine olanak sağlayan hologram teknolojisinin yakın zamanda sağlık alanı, güvenlik alanı, oyunlarda, eğitim ve eğlence sektörlerinde daha fazla kullanılacağı düşünülüyor.

Nöroteknolojik Gelişmeler

İnsanların beyinlerini yapay zekalara entegre edecek çalışmalar sıkça günde gelmeye başladı. Henüz daha varoluş aşamasında ki bu çalışmaların gelecek 5 sene içinde yol kat etmesi beklenmektedir. Beyinlerimizin tüm işlevlerinin kontrol edilebilmesine olanak sunan bu teknolojilerle beraber alzheimer, şizofreni benzeri hastalıkların kalıcı biçimde tedavi edilebileceği tahmin ediliyor.

Nanobot Teknolojisi

Robotik dünyada en dikkat çeken alt dallarından biri diye isimlendirilen nanobotlar, gelecek yıllarda sıklıkla duyacağımız kavramlardan olacaklar. Mikroskobik ölçülerde ki nanobotlar, vücudu içeriden tarayıp sorunları tespit edecek ve problemli bölgeleri iyileştirmek amacıyla kullanılabilecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.